KOCAELİ / KANDIRA - Kaymaz Araman Ortaokulu

May

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Mayıs ayı etkinliği olarak öğrencilerimizle "T-shirt Tasarımı"  çalışması yapıldı.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkuyla kutlandığı etkinliklerimizde, okulumuzun tüm sınıf düzeylerinden öğrencilerimiz büyük bir heyecanla yer aldı. Renkli görüntülerin oluştuğu bu özel günde, öğrencilerimizin hazırladığı gösteriler ve yarışmalar, bayramın anlam ve önemini bir kez daha hatırlattı.

Nis

Mrt

Okulumuz, Yaşlılar Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinliklerle yaşlılarımıza saygı ve sevgimizi gösterdi. Etkinlikler kapsamında, öğrencilerimiz tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi ve şiir dinletileri büyük beğeni topladı.   Tiyatro gösterimizde, yaşlılarımızın hayatlarından kesitler sunulurken, şiir dinletisinde ise yaşlılarımıza olan minnettarlığımız dile getirildi.   Bu özel hafta vesilesiyle, yaşlılarımızın toplumumuzdaki önemini ve değerini bir kez daha hatırlatmayı amaçladık. Okulumuz, bu tür etkinliklerle kuşaklar arası bağları güçlendirmeye ve toplumsal dayanışmayı pekiştirmeye devam edecektir.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü, okulumuzda coşkuyla kutlandı. Bu anlamlı gün, milli bilincimizi güçlendirdiğimiz ve vatan sevgisini genç nesillere aktardığımız bir etkinlikle taçlandırıldı. İstiklal Marşı, bağımsızlık mücadelemizin sembolüdür.

Mrt

Çanakkale'de kutsal değerleri uğrunda var gücüyle savaşan nesiller, Çanakkale'nin geçilmeyeceğini dünyaya ilan ederken, milletimizin hürriyet, istiklal, vatan ve bayrağına sahip çıkma kararlılığını haykırmışlardır. Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

Ara

Bugün okulunuzda #ErasmusDays günleri kapsamında 5/A sınıfı kartpostal etkinliği düzenledi. Kartpostallar daha önce bir öğretmenimizi “Öğretmen görevlendirmesi” hareketliliğinde misafir eden Litvanya’daki okulun öğrencilerine ve öğretmenlerine gönderildi

Ara

Okulumuza Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ akreditasyonu kampsamında Uzman Daveti hareketliliğiyle gelen Sophie Martel, okulumuz öğretmenlerine ve Kandıra’daki İngilizce öğretmenlerine 21. Yüzyıl Öğretmen Becerileri ve Yabancı Dil Öğretiminde Yenilikçi Yöntem ve Teknikler konulu eğitim verdi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Mustafa Doğan, İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Melih Zencir ve Kandıra İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Kızmaz öğretmenlerimize ziyarette bulundular.

Kas

Okulumuzda 24 Kasım öğretmenler günü kutlaması yapıldı. Güzel gösterileri için öğrencilerimize ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal edişinin 85'nci yıldönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Türk milletinin kurtuluş ve varoluş mücadelesinin en büyük kahramanını, bağımsızlık ateşini yakan ebedi komutan, eşsiz devlet adamı büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK her zаmаn yüreğimizde yаşаyаcаksın.

Programımızda emeği geçenlere teşekkürler.